pondělí 17. července 2017

Filmotéka II. The Song of Lunch


Větší pauza od prvního filmového příspěvku z mé strany. Ne že bych neviděla pár snímků, ale ráda bych, aby se z této záložky stalo místo, kam si můžete přijít pro doporučení na příjemný zážitek.

Také máte ve svém životě pár vět/myšlenek, které se vám vynoří z mysli pokaždé, když provádíte nějakou velmi konkrétní činnost? Jedna z nich je u mě nalévání vína. Pokaždé když plním dvě sklenice, vzpomenu si na Alana Rickmana a jeho Song of Lunch. A nabízím to i vám.




The Song of Lunch

  • Velká Británie 2010
  • Drama
  • 47 min.

Je výjimečný herecký koncert, drama o dvou hercích. Alan Rickman a Emma Thompson ve filmové dramatizaci básně od Christophera Reida. Film je přesně takový, jak zní- neobyčejně lyrický. Úctyhodná jednohubka s výjimečným hereckým výkonem Alana R., který se vám zapíše do paměti nejen svým podmanivým hlasem.

Příběh líčí setkání dvou milenců, kteří se neviděli patnáct let. V oblíbené restauraci nad sklenkou vína. Je jakousi sondou do obyčejných velmi lidských myšlenek každého z nás, které jsou mnohem pravdivější, pokud je vysloví někdo jiný.

 



PS: jako osobní pocta A.R. † 14.1. 2016 



1 komentář:

  1. Diky za dalsi super tip. 83 procnet na CSFD, uz ted se tesim, az ho dame:-). M.

    OdpovědětVymazat